Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، بخش کالپوش میامی  ۱۲ روستا و حدود ۲۰ هزار تن جمعیت دارد ، این منطقه که مرز استان استان با استان های خراسان شمالی و گلستان نیز است ، عمدتا کوهستانی بوده و نسبت به دیگر نقاط استان پرباران محسوب می شود. 

این بخش تا پارسال هیچ نقطه شهری نداشت ، اما از سال گذشته روستای رضوان مرکز بخش کالپوش به شهر ارتقا یافت و اکنون تنها شهر این بخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

  بخش کالپوش از جنوب به جنگل گلستان و گالیکش استان گلستان ، از شرق به شهرستان های گرمه و جاجرم خراسان شمالی و از غرب به بخش بسطام وخوش ییلاق متصل می باشد.

سد کالپوش پایانی بر گلایه‌های آبی مردم منطقه

با وجود جاری بودن رودخانه های متعدد در این منطقه و نیز ساخت سد کالپوش و آبگیری آن ، پنج روستای این بخش از آب آشامیدنی دایمی محروم بودند و با تانکر آبرسانی می شدند که همین امر موجب می شد در تابستان ها با مشکلات زیادی روبرو شوند.

یکی از گلایه های مردم کالپوش و دیگر نقاط این منطقه استفاده نکردن از آب سد کالپوش برای آشامیدن و یا آبیاری زمین های کشاورزی است ، در سال های گذشته برخی کشاورزان حاشیه این سد با استفاده از پمپاژ آب زمین هایشان را آبیاری می کردند که از سوی مسوولان امر با این موضوع برخورد قضایی شد.

آبگیری سد کالپوش با ظرفیت  ۱۶۵ میلیون متر مکعب از سال ۹۲  آغاز شده  و تا کنون استفاده خاصی از آن نشده ، هر چند مسوولان نقش این سد را در مهار سیلابها بسیار موثر می دانند ، اما آنچه برای مردم منطقه مهم است ، استفاده از آب سد برای مصارف آشامیدن و کشاورزی است.

پس از گذشت حدود هشت سال از آبگیری این سد ، بالاخره مسوولان امر تصمیم گرفته اند روستاهای فاقد آب آشامیدنی پایدار بخش کالپوش با استفاده از آب سد آبرسانی شوند.

 ارائه خدمات زیربنایی به روستاییان که تولیدکننده محصولات کشاورزی ، باغی و دامی هستند بسیار ضروری است ، تا ضمن محرومیت‌زدایی از کوچ آن ها به شهرها جلوگیری شود.

مردم چشم‌انتظار بهره‌مندی از آب سد کالپوش

علی فردوس شاهی از اهالی بخش کالپوش در این باره در گفت وگو با ایرنا، افزود: آب رسانی به مردم این منطقه با وجود سد کالپوش باید خیلی پیش از این انجام می شد.

وی گفت : سالهای گذشته مردم این پنج روستا به خصوص در تابستان ها با مشکلات بزرگی روبرو بودند و در بیشتر اوقات از نعمت آب برخوردار نبودند.

علی قربانی از کشاورزان این منطقه نیز با بیان  اینکه امیدواریم چشم انتظاری مردم هرچه سریعتر تمام شود، اظهارداشت : یکی از اقدام های مهم در دولت تدبیر و امید ساخت مخزن آب در جوار  سد کالپوش و انتقال آب در آینده نزدیک می باشد.

براتعلی بیات بخشدار کالپوش هم  در  گفت وگو با ایرنا افزود: طرح انتقال آب سد کالپوش از خبرهای خوب برای مردم منطقه محسوب می شود تا از آب شرب برخوردار شوند.

وی گفت: برنامه ریزی های لازم برای انتقال آب در جلسات مختلف انجام گرفته و اجرای آن به زودی آغاز می شود.

سد کالپوش تامین‌کننده آب پایدار منطقه

احمد ملایری فرماندار میامی نیز با اشاره به اینکه از پنجم تیرماه عملیات اجرایی انتقال آب سد به روستاها آغاز می شود، تصریح کرد: روستای حسین آباد و شهرک جدید آن در اولویت قرار دارد و به ترتیب روستاهای دیگر از نعمت آب برخوردار می شوند.

وی گفت : جلسات مختلفی دراین باره برگزار شده و تمهیدات لازم برای انتقال آب برنامه ریزی شده است.

فرماندار میامی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا نواقص و کمبودهای بخش کالپوش را مرتفع کنیم ، اظهارداشت: آب پایدار به واسطه وجود سد کالپوش مهیاست.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی انتقال آب از سد کالپوش به روستاهای کرنگ، کمردار و دشت شاد در قالب مجتمع بزرگ آبرسانی بخش کالپوش در آستانه اجرا می باشد و برای اجرای آن نیاز به تلاش همگانی است.

ملایری گفت : بخشدار کالپوش و دهیاران و شوراهای روستاها تمام تلاش خود را برای اجرای این پروژه به کار گیرند.

بخش کالپوش با یک شهر و ۱۱ روستا و جمعیتی  حدود ۲۰ هزارتن ازشمال به شهر میامی، جنوب به جنگل گلستان و گالیکش ، از شرق به شهرستان های گرمه وجاجرم خراسان شمالی و ازغرب به بخش بسطام وخوش ییلاق متصل می باشد.

این بخش دارای جاذبه های گردشگری مانند سدکالپوش ، غار ثوم و آبشار نام نیک و جنگل های دشت شاد وحسین آباد است. کالپوش از مناطق مهم تولیدات کشاورزی استان سمنان محسوب می‌شود. 

شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن در شرق استان سمنان قرار دارد.  

برچسب‌ها استان گلستان روستائیان سمنان دولت تدبیر و امید توسعه روستایی میامی گالیکش آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان روستائیان سمنان استان گلستان روستائیان سمنان دولت تدبیر و امید توسعه روستایی میامی گالیکش آبرسانی بخش کالپوش سد کالپوش انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد

ایسنا/هرمزگان مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه تامین مولد سالم و با کیفیت می‌تواند باعث تولید ایمن و پایدار شود، اظهار کرد: تامین خوارک خوب و مغذی برای آبزیان از اهمیت ویژه و خاصی در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان به ویژه میگوی پرورشی برخوردار است.

 اولین جلسه کارگروه فنی و بهداشتی تکثیر و پرورش میگوی هرمزگان با حضور مدیرکل شیلات استان، نماینده دامپزشکی، مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان‌ آبزیان، معاون سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، معاون آبزی پروری شیلات، رئیس گروه میگو شیلات، رئیس گروه ترویج شیلات و آبزیان، رؤسای شیلات شهرستان‌ها و جمعی از فعالان تکثیر و پرورش میگوی استان شامگاه در سالن جلسات اداره کل شیلات برگزار شد.

مسعود بارانی -مدیرکل شیلات- پیگیری رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فنی در مزارع و مراکز تکثیر میگو توسط بخش خصوصی، تغییر ساختار مزارع پرورش میگو، ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان و دستگاه‌های متولی در جهت رفع موانع تولید، بیمه لاروهای تولیدی و مراکز تکثیر میگو از اهم برنامه‌های شیلات استان برای سال زراعی پیش رو است.

وی تاکید کرد: تامین مولد سالم و با کیفیت علاوه رشد شاخص‌های کیفی و کمی می‌تواند محصولاتی اقتصادی و بهبینه‌تری را نیز فراهم سازد.

بارانی همچنین، نمونه‌برداری از آب ورودی مزارع پرورش میگو با همکاری دامپزشکی، برگزاری نشست علمی در جهت تغییر ساختار مزارع پرورش میگو توسط اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان استان، طرح تیپ الگویی برای مزارع ۲۰ هکتاری و تغییر ساختارمزارع تکثیرو پرورش میگو با همکاری نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و برگزاری جلسه با استانداری و سازمان جهاد کشاورزی را از اهم موضوعات مطرح شده در این نشست خواند.

به گزارش ایسنا، در این نشست حاضران درجلسه به بیان مسائل و چالش‌ها و همچنین ارائه راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • بررسی اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب روستاهای مرزی اسلام آباد، دیناران و دولکان
  • نذر خدمت هلال احمری ها در کالپوش
  • انتظار ۹ ساله تمام شد/ پرواز حجاج استان سمنان در آسمان سرزمین وحی
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • پیش بینی جو پایدار در استان سمنان
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد